inforum is ...

inforum is de kennisdatabank gespecialiseerd in het opzoeken, bewaren en ter beschikking stellen van alle relevante juridische en administratieve informatie voor lokale besturen (gemeenten, OCMW's, politiezones, hulpverleningszones, intercommunales, ... ).

inforum is ontstaan uit een samenwerking tussen de Vereniging van Steden en Gemeenten en Belfius.

inforum wordt door meer dan 1000 publieke en private organisaties gekozen als hun belangrijkste informatiebron.

inforum kan online geraadpleegd worden, 24u op 24, 7 dagen op 7. Kortom, de informatie is altijd binnen handbereik.

Ieder document is voorzien van een beknopte beschrijving en een duidelijke en praktische samenvatting.

Dankzij de kracht van personalisatie verschijnt alle relevante informatie direct op uw startpagina, binnen een door uzelf ingerichte werkomgeving. Zodoende heeft u snel en direct toegang tot specifieke informatie, interessante onderwerpen of voor u relevante documenten.

In 95% van de gevallen kunt u daarnaast ook nog eens het originele PDF-document downloaden [de andere 5% van de documenten is beschermd vanwege het auteursrecht].

Om opzoekingen nog verder te vergemakkelijken, zijn alle documenten binnen inforum onderling met elkaar verbonden (bv. een wet die gekoppeld is aan het bijbehorende uitvoeringsbesluit). Zodoende kunt u iedere zoekopdracht verderzetten door gelieerde documenten te raadplegen. Inforum biedt u altijd een volledig overzicht en gidst u naar de juiste tekst.

Voor optimaal gebruikersgemak staat een krachtige zoekmachine voor u klaar, daarnaast helpen handige thematische opzoekingen u verder op weg.

Ten slotte is de belangrijkste wetgeving die van toepassing is op de lokale besturen, beschikbaar in de vorm van integrale teksten. De wetgeving kan ook geraadpleegd worden in een versie "artikel per artikel". Sommige teksten zijn ook te raadplegen in onze "chronos"-toepassing. Chronos laat u toe de gecoördineerde wetgeving op een bepaalde datum (in het verleden, vandaag en zelfs in de toekomst) te raadplegen.

inforum biedt u ook een aanvullende dienst aan: inforum m@il.

Via email ontvangt u een overzicht van de nieuwe documenten die in inforum zijn verschenen. Alle documenten zijn voorzien van een "essentie" (een bondige samenvatting).

Naast een dagelijkse versie, gebaseerd op het Belgisch Staatsblad, is er ook een persoonlijke versie. Naar gelang uw persoonlijke voorkeuren komen daarin specifieke thema's aan bod (intercommunales, overheidsopdrachten, leefmilieu, werken en wegen, enz.). Ook is het aan u om te bepalen met welke regelmaat u de emails wilt ontvangen.

Zo bereikt inforum één van zijn belangrijkste doelstellingen: de gebruiker snel een duidelijk overzicht bieden van alle documenten die noodzakelijk zijn voor het dagelijks functioneren van het lokale bestuur.

Bij technische problemen of bij inhoudelijke vragen, onze helpdesk staat altijd voor u klaar.

De helpdesk is bereikbaar op alle werkdagen van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u. (behalve op vrijdag: tot 16u.)

Het prille begin van inforum gaat terug tot 1989 !
verder lezen ...

Adres

Aarlenstraat 53
1040 Brussel

IBAN: BE98 0910 1127 7893
BIC: GKCC BE BB
ESVR: BLF000103
BTW: BE0472.721.679
RPR Brussel

Contacts

Email: helpdesk@inforum.be
Telefoon: 02/238.50.64